Sportklockor

Sportklockor

Sportklockor

Garmin Sportklockor

Hjärtfrekvensmätning

  • Göra ditt träningspass mer effektivt. Om du vill gå ner i vikt kommer en pulszon att vara mest effektiv för dig, om du vill bli snabbare - en annan, om du gick till kors efter en hård tävling, när din kropp måste återställas - den tredje. Pulsmätaren låter dig beräkna de zoner du behöver och inte gå längre än dem.
  • Spåra träningsnivån. Kort sagt, ju bättre du tränas, desto mindre blir pulsen vid samma belastning.
  • Observera överträning och andra hälsoproblem. Om kroppen är trött eller försvagad av andra orsaker kommer pulsen vid den vanliga belastningen att vara högre än vanligt.

Det finns två huvudsakliga sätt att mäta din hjärtfrekvens: en optisk sensor med handen eller en bröstsensor. Bröstsensorn mäter pulsen mer exakt (den optiska sensorn kan göra ett misstag i intervallet 10-15 slag), och det gör det även när du simmar.

Inbyggd GPS

Spårar din plats, visar aktuell hastighet, kört avstånd och rutt. Spåret kan oftast ses efter synkronisering med en smartphone eller dator. GPS behövs för dem som tränar utomhus - i hallen, arenan eller poolen är den värdelös.

Vissa modeller med integrerad GPS kan vara navigatörer. Fullfjädrade kartor kan bara laddas i Garmin Fenix ​​5 X-klockan, men andra modeller kan leda dig till den plats där du startade ditt träningspass, navigera på banan eller ta den till önskad punkt (Suunto Ambit 3-serien, Polar V800, Suunto Spartan-serien, Garmin Fenix ​​3, Garmin Fenix ​​5).

Smarta aviseringar

Vissa modeller kan visa information om inkommande samtal och meddelanden för att inte släppa din smartphone ur fickan under träning. Synkronisering med en smartphone gör det också möjligt att omedelbart överföra träningsdata till din elektroniska sportdagbok.

Träningsplan

En klocka kan fungera som tränare. Med hjälp av en webbtjänst (till exempel flow.polar.com för Polar-produkter) anger du dina data (kön, ålder, vikt), anger ditt träningsmål (till exempel springa maraton) och önskat antal träningspass per vecka. Programmet ger dig en träningsplan som du laddar ner på några timmar. Genom att klicka på ett par knappar vet du vilken träning du behöver göra idag, och klockan hjälper till med dess implementering.

Sportprofiler

För att organisera träningsinformation och visningsgränssnittet kan du konfigurera olika profiler i klockan. Tack vare dem, i den elektroniska dagboken kan du se hur mycket du sprang och hur många som cyklade. Och under träningen kommer klockan att visa de viktigaste parametrarna: hjärtfrekvens under löpning, medelhastighet under cykling.

Ytterligare parametrar

För att arbeta med löpningstekniken kan det vara användbart att mäta springkadensen (stegfrekvens). För lågt, såväl som för hög kadens leder till ineffektiv löpning och ibland till skador. Modeller som tar hänsyn till avståndet utan GPS aktiverat är praktiska att använda på ett löpband eller på arenan.

Avancerade klockor hjälper dig att utvärdera dynamiken i din fysiska form med hjälp av olika index för utvärdering. Detta kan vara ett löpningsindex (för att utvärdera löpningens effektivitet), SWOLF-poäng (för att bedöma effektiviteten i simning) och andra egenskaper. Vissa klockor hjälper till att bättre förstå kroppen och övervaka förändringar i den med hjälp av test: ett ortostatiskt test eller olika konditionstest. Alla avancerade modeller har en funktion för övervakning av aktiviteter, och vissa har också sömnövervakning. Tillverkarna uppdaterar ofta mjukvara, så klockan får nya funktioner och befintliga förbättras och optimeras.

Garmin

Garmin Vivoactive 3 Music

Sportklockor lämplig för Löpning

Garmin Instinct

Sportklockor lämplig för Löpning, Multisport, Simning

Garmin Forerunner 945

Sportklockor lämplig för Cykling, Fitness, Golf, Löpning, Multisport, Simning

Garmin Forerunner 645 Music

Sportklockor lämplig för Cykling, Fitness, Löpning, Multisport, Simning

Garmin Forerunner 45S

Sportklockor lämplig för Cykling, Fitness, Löpning, Multisport

Garmin Forerunner 30

Sportklockor lämplig för Löpning

Garmin Forerunner 235 HRM

Sportklockor lämplig för Cykling, Löpning, Multisport

Garmin Fenix 6X Pro Solar

Sportklockor lämplig för Cykling, Fitness, Golf, Löpning, Multisport, Simning, Triathlon

Garmin Fenix 5S

Sportklockor lämplig för Cykling, Löpning, Multisport, Simning, Triathlon

Garmin Fenix 5S Plus

Sportklockor lämplig för Cykling, Golf, Löpning, Multisport, Simning, Triathlon

Garmin Vivoactive 3

Sportklockor lämplig för Cykling, Fitness, Golf, Löpning, Multisport, Simning

Garmin Forerunner 735XT

Sportklockor lämplig för Cykling, Golf, Löpning, Simning

Garmin Forerunner 45

Sportklockor lämplig för Cykling, Fitness, Löpning, Multisport

Garmin Forerunner 245 Music

Sportklockor lämplig för Cykling, Fitness, Löpning, Multisport, Simning

Garmin Fenix 6 Sapphire

Sportklockor lämplig för Cykling, Fitness, Golf, Löpning, Multisport, Simning, Triathlon