Aktivitetsarmband

Aktivitetsarmband

Aktivitetsarmband produceras av många tillverkare - från lite kända kinesiska märken till jättar som Samsung. En uppsättning funktioner gör aktivitetsarmband mer lämpad för fitnessälskare än för seriösa idrottare.

Övervakningsaktivitet

Funktionen är användbar för de som lever en stillasittande livsstil och inte engagerar sig i sport. Baserat på ålder, vikt, kön och andra data från användaren, beräknar trackern den dagliga aktivitetshastigheten och spårar den med accelerometer (för handrörelse). Vissa modeller tar dessutom hänsyn till trafikintensiteten, beräknar förbrända kalorier och rest avstånd per dag.

Sömnövervakning

Hjälper till att organisera en dröm så att du får tillräckligt med sömn och kan vara kraftfull och aktiv. En tracker spårar sömnmätningar. Det finns enkla modeller, de tar bara hänsyn till varaktigheten. Det finns mer avancerade, de tar hänsyn till kontinuitet, fasrotation och andra parametrar, och kan också vakna upp till det optimala fas- och tidsintervallet - den här funktionen kallas en smart väckarklocka.
Synkronisering med en smartphone / dator

För att se alla data på en skärm i en bekväm form och ändra inställningarna kan trackern synkroniseras med en smartphone eller dator.