Granskning av Garmin Instinct

Granskning av Garmin Instinct

. 3 min read

I den här recensionen kommer jag att prata om den nya Instinct-modellen, som Garmin släppte till salu i slutet av 2018. Jag kommer att dela min personliga erfarenhet av att använda den, berätta om mina träningspass och förklara hur Instinct-modellen skiljer sig från andra välkända Garmin-klockor: Fenix, Forerunner, Vivoactive. Det visade sig att det i denna klocka finns alternativ som saknas även i topp-Fenix

Price-klockorna Garmin Instinct.

Model Instinct kostar 250 euro. Det finns i 3 färger:

 • Graphite är ett svart fodral och ensilikonrem
 • Tundra klockans gråvit färg ochband
 • Flame Red ett orange fodral och en silikonrem.

Om du jämför de mest populära och välkända modellerna av Fenix ​​5X Plus, är Forerunner 645 Music, Vivoactive 3 Music - Instinct-klockor inom Garmins genomsnittliga prisintervall.

Packa upp Garmin Instinct, vad är det i rutan?

Instinct-klockans paket är nästan samma som i resten av Fenix ​​5, Vivoactive 3-modellerna:

 • klockor med silikonband;
 • USB-kabel för laddning och utbyte av information med en PC;
 • pappersinstruktioner.

Från de goda nyheterna har Garmin behållit laddningssystemet för Instinct. Samma typ av kontakt användes i de nya Garmin Fenix ​​5, 5S, 5X, 5 Plus, 5S Plus, 5X Plus, Forerunner 945, Vivoactive 3, 3 Music watch modeller. Så du kan använda Instinct USB-kabeln från dessa modeller för att ladda.

Material

I denna modell övergav Garmin metall. Kroppen är tillverkad av fiberförstärkt polymer. Ett liknande material användes i modellerna Forerunner 935, Vivoactive 3. En positiv aspekt av klockan är minskningen i enhetens vikt på armen. En klocka med en rem väger 52 gram. Detta är nästan två gånger mindre än vikten på Fenix ​​5X Plus. Även om vikten av de andra Garmin Vivoactive 3-modellerna var Forerunner 645 någonstans cirka 10 gram mindre. Efter att ha ständigt bär Fenix ​​5X känns inte Instinct-klockan alls på handen. Det finns ingen metallram i klockan nu. En liknande skydds- och designlösning (ramen - metallkanten på urtavlan) användes i Fenix, Vivoactive 3, Forerunner 645. I Instinct är klockans ram ganska hög och skyddar pålitligt glaset mot skador eller sidoeffekter, även om det är tillverkat av polymer.

Glas

Använder kemiskt härdat glas. Av de modeller som visas för jämförelse finns höghållfast Sapphire-kristall endast i Fenix ​​"femte" -serie. Det finns också skåror på ramen i Instinct-fallet. Dessa är norr, söder och öst. De kan användas för turistnavigering.

Klocka

Här modellen använder en dubbelfönsterratta. Ett stort fönster är utformat för att visa all detaljerad information om träning, meny, gränssnitt.

Ett litet fönster runt sidan är en slags informationsindikator. Den visar ikoner för tjänster eller gränssnittspunkter där du befinner dig nu. Dessutom kan du, om så önskas, lägga till annan information för ratten där - datum, hjärtfrekvens, tid.

Instinkt har inte en färgskiva, endast monokroma färgscheman kan användas: svart bakgrund - vita siffror eller vit bakgrund - svarta siffror.

Till att börja med var jag upprörd över detta beslut. Men på vintern, i skymningen, insåg jag - att detta är den bästa lösningen - nu började informationen läsas perfekt, även utan att slå på bakgrundsbelysningen.

Klockans storlek är något mindre jämfört med Garmin Fenix ​​5X Plus - 6 mm i höjd och bredd och 2,2 mm i tjocklek.

Knapp

I klockor är de inte metall, utan plast. Med korrugering i ändarna. Knapplayouten är helt identisk med Garmin Fenix, Forerunner-klockan. 3 knappar på vänster sida av ratten och två på höger sida. Om i Fenix ​​eller Forerunner knapparna som sticker ut ovanför fodralet, är knapparna på höger sida i Instinct infällda i ett extra utskjutande skydd på klockfodralet.

Att trycka på knapparna är mjukt och tydligt. Glöm inte att i inställningarna för de flesta Garmin-modeller kan du lägga till vibrationsåterkoppling eller ljudbekräftelse till menyn för att kontrollera tryckning. I denna modell lades nya inskrifter på klockans ram. Även om hälften av dem bytte från Fenix ​​klockgränssnitt.

Nu är knapparnas namn placerade i två nivåer: Den

 • övre nivån på polymerramen.
 • Den nedre nivån under glaset, nära ratten.

På vänster sida av ratten:

 • Ctrl \ Light - Öppna kontrollmenyn
 • Menu \ Up - Öppna menyn
 • ABC \ Down - inskriptionen indikerar början av höjdmätare, barometer, kompass (från de engelska förkortningarna Altimeter, Barometer, Compas). Detta är inte de första bokstäverna i det engelska alfabetet. 😉

På höger sida:

 • GPS - den här knappen används för att starta ett träningspass, och ett långt tryck trycker på GPS för att spara den aktuella platsen för klockens ägare.
 • SET \ Back - för att ställa in tidtagare, larm, soluppgång och solnedgång eller återgå från menyn.

I allmänhet liknar knapparnas funktionalitet de äldre och dyrare modellerna Fenix, Forerunner 935, 645.

Instinktband

Denna modell använder en silikonrem som är 22 mm bred med två låsfästen. Den ena konsolen är passerad, en rem passerar genom den, den andra med ett extra lås. Liknar Fenix, Forerunner. Remmen är mjuk, behaglig att beröra. Den böjer sig på armen bekvämt och bekvämt.

De dåliga nyheterna är att initialt, i själva Instinct-modellen, levereras inte remmen med Garmin QuickFit snabbutlösningssystem, även om bredden på klockremmen är standard - 22 mm.

På baksidan av fodralet finns sensorhålen, laddningskontakter och en optisk pulssensor. Omedelbart lär vi oss att klockan är tillverkad i enlighet med den amerikanska militära standarden 810G (MIL-STD-810) för värmebeständighet, slagmotstånd och vattenbeständighet. Förresten, det är dessa krav som det amerikanska försvarsdepartementet ställer för varor som det planerar att köpa från tillverkare.